Svježa tjestenina Aurelia | Sirovine za pekarstvo | Facebook Svježa tjestenina Aurelia | Sirovine za pekarstvo | You tube channel

Fagovita

Fagovita - heljda

FAGOVITA - za izvrstan heljdin kruh

inovativni koncept za proizvodnju vrhunske funkcionalne hrane od heljde
> heljda: Fagopyrum esculentum Moench

Fagovita logo

 

 

 

Heljda, zahvaljujući izvanredno balansiranim proteinima, pomaže kod:

  • snižavanja kolesterola
  • snižavanja i reguliranja nivoa šećera u krvi
  • snižavanja visokog krvnog tlaka
  • smanjenja mogućnosti pojave pretilosti 
  •  

    Heljda

  • zbog visokog nivoa antioksidansa, osobito rutina, ima antikancerogeno djelovanje i pozitivan učinak na zdravlje srca i krvožilnog sustava 
  • je bogatija od gotovo svih žitarica po sadržaju vitamina i minerala - osobito Mg, Zn i Fe, topivih biljnih vlakana i slabo probavljivog škroba 
  • ne sadrži gluten i ima nizak glikemički indeks